Drobiarze mogą spać spokojnie?
Według ekspertów Komisji Europejskiej, w najbliższych latach konsumpcja mięsa w krajach członkowskich będzie spadać. Towarzyszyć temu zjawisku będzie spadek produkcji mięsa. Na szczęście nie dotyczy to mięsa drobiowego, w przypadku którego eksperci KE wieszczą wzrost spożycia 0,7 kg. Dla porównania, do 2032 roku statystyczny mieszkaniec UE zje o 1,3 kg wieprzowiny i 0,8 kg wołowiny mniej niż do tej pory.
Czy podobał Ci się nasz artykuł? Jeśli tak, zachęcamy do zapisania się do naszego newslettera.
Jeżeli masz jakieś pytania, to zachęcamy do kontaktu z nami poprzez formularz kontaktowy
Więcej o nas dowiesz się tutaj Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj
Zdjęcia i ilustracje na licencji https://www.freepik.com/ oraz źródeł autora artykułu.