Informator Drobiarski 1.12.2023
Rosnące przychody w branży drobiarskiej nie przekładają się na zwiększenie dochodów. Wrażliwość marż jest dużym wyzwaniem dla hodowców.
Bardzo wrażliwe marże w drobiarstwie. „Rosną przychody ale to nie są dochody”
Polscy konsumenci coraz chętniej sięgają po produkty krajowego pochodzenia, co pokazuje zmianę trendów na rynku spożywczym.
Konsumenci chętnie kupują rolnicze produkty polskiego pochodzenia
Dyrektywa IED wzbudza niepokój wśród europejskich hodowców drobiu, którzy obawiają się skutków nowych regulacji.
Dyrektywa IED – kompromis który niepokoi europejskich hodowców
Wymiana mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego na roślinne może znacząco poprawić nasze zdrowie – wynika z badań.
Zastąpienie mięsa jaj i nabiału produktami roślinnymi może znacząco poprawić nasze zdrowie
Amerykanie i Europejczycy jedzą coraz mniej mięsa, co jest odzwierciedleniem zmieniających się nawyków żywieniowych i rosnącej świadomości ekologicznej.
Amerykanie jedzą coraz mniej mięsa. Europejczycy też
Czy podobał Ci się Informator? Jeśli tak, zachęcamy do zapisania się do naszego newslettera.
Jeżeli masz jakieś pytania, to zachęcamy do kontaktu z nami poprzez formularz kontaktowy
Więcej o nas dowiesz się tutaj Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj
Zdjęcia i ilustracje na licencji https://www.freepik.com/ oraz źródeł autora artykułu.