MONITOR

Informator Drobiarski 1.12.2023

Makroekonomia

Rosnące przychody w branży drobiarskiej nie przekładają się na zwiększenie dochodów. Wrażliwość marż jest dużym wyzwaniem dla hodowców.

Bardzo wrażliwe marże w drobiarstwie. “Rosną przychody ale to nie są dochody”


Rynek konsumenta

Polscy konsumenci coraz chętniej sięgają po produkty krajowego pochodzenia, co pokazuje zmianę trendów na rynku spożywczym.

Konsumenci chętnie kupują rolnicze produkty polskiego pochodzenia


Legislacja

Dyrektywa IED wzbudza niepokój wśród europejskich hodowców drobiu, którzy obawiają się skutków nowych regulacji.

Dyrektywa IED – kompromis który niepokoi europejskich hodowców


Badania i rozwój

Wymiana mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego na roślinne może znacząco poprawić nasze zdrowie – wynika z badań.

Zastąpienie mięsa jaj i nabiału produktami roślinnymi może znacząco poprawić nasze zdrowie


Media o branży

Amerykanie i Europejczycy jedzą coraz mniej mięsa, co jest odzwierciedleniem zmieniających się nawyków żywieniowych i rosnącej świadomości ekologicznej.

Amerykanie jedzą coraz mniej mięsa. Europejczycy też


Czy podobał Ci się Informator? Jeśli tak, zachęcamy do zapisania się do naszego newslettera.

Jeżeli masz jakieś pytania, to zachęcamy do kontaktu z nami poprzez formularz kontaktowy

Więcej o nas dowiesz się tutaj Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj

Zdjęcia i ilustracje na licencji https://www.freepik.com/ oraz źródeł autora artykułu.


FUNDUSZEPROMOCJI

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Może to Cię zainteresuje?
Close
Back to top button