Wielkimi krokami zbliżamy się do ogólnopolskiego finału „Bitwy na drobiowe smaki II”, podczas którego, spośród 15 dwuosobowych drużyn, zostanie wyłoniony zwycięzca.
Właśnie zakończyły się etapy regionalne, w których wzięło udział ponad 300 uczniów z klas o profilu gastronomicznym pochodzących z 12 regionów Polski.
Konkurs organizowany był pod Patronatem Ministerstwa Edukacji Narodowej, Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz EURO-TOQUES POLSKA.
Wielki finał kulinarnych potyczek odbędzie się w dniach 20-21 kwietnia 2023 roku, na terenie Instytutu Kulinarnego Transgourmet. O tytuł Mistrza Drobiowego Smaku będą walczyć laureaci konkursów regionalnych oraz ewentualni zdobywcy dzikich kart. Dla zwycięzców konkursu przygotowaliśmy szereg cennych nagród, które pozwolą dalej rozwijać zainteresowania i pasje młodych adeptów sztuki kulinarnej.
Jesteśmy zaszczyceni i dumni z faktu, że tak wiele młodych osób zechciało wziąć udział w tym ambitnym przedsięwzięciu i że swoim udziałem w konkursie przyczyniają się do promocji polskiego mięsa drobiowego.
Więcej informacji o finałowych zmaganiach znajdziecie na naszej stronie bitwanadrobiowesmaki.pl oraz fanpage’u.
GIPHY App Key not set. Please check settings