AKTUALNOŚCIMAKROEKONOMIA

Na Górnym Śląsku rolady i kurczak trzymają się mocno

Gazeta Wyborcza informuje o problemach katowickiej restauracji „Z liścia”, które oferowało jedzenie wegetariańskie i wegańskie. Wydawałoby się, że w tak dużym mieście właściciele nie powinni narzekać na brak chętnych do zastąpienia tradycyjnej, śląskiej rolady czymś na bazie soi czy karczocha. Okazuje się jednak, że idee nie zawsze idą w parze z szarym życiem i realiami rynkowymi. Wzrost kosztów funkcjonowania wymusiły na właścicielu wprowadzenie do menu obok potraw wegańskich i wegetariańskich także tych wytwarzanych przy użyciu mięsa, tak by zwiększyć obroty i dotrzeć do większej liczby klientów.

Więcej: https://katowice.wyborcza.pl/katowice/7,35063,30647831,nie-starcza-na-rachunki-wegetarianska-restauracja-z-katowic.html




Czy podobał Ci się nasz artykuł? Jeśli tak, zachęcamy do zapisania się do naszego newslettera.
Jeżeli masz jakieś pytania, to zachęcamy do kontaktu z nami poprzez formularz kontaktowy
Więcej o nas dowiesz się tutaj Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj
Zdjęcia i ilustracje na licencji https://www.freepik.com/ oraz źródeł autora artykułu.

„FUNDUSZEPROMOCJI”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button